TRNKOBRANÍ SE V TEHOVCI NEKONALO, aneb hráči z Neratovic si body neodvezli.

26.09.2010 12:23

Po dvou úvodních prohrách v novém zrekonstruovaném ročníku KP I přivítali hráči i diváci na kuželně v Tehovci silné družstvo z Neratovic, které přivezl bývalý předseda kuželek SKKS p.Vacek a Jirka Jakeš. Že v rodině Vacků jsou stále kuželky na pořadu dne dokázal vnuk hezkým výkonem 45O poražených kuželek. Zavzpomínalo se na Karlínskou dnes již povodní zničenou kuželnu. Poprvé v historii kuželek v Tehovci hrálo doma druhý den i družstvo „B“, takže jsem měl možnost se tohoto utkání zúčastnit jako rozhodčí, ale hlavně jako pozorovatel příčin prvních proher. Padání posledních vlasů na hlavě zastavila pouze hra P. Šmidlíka a M. Hroudy, který hrál za družstvo, za sebe a musel hrát i za“ mne“.

J. Šťastný „kvedlal“ a vykvedlal jednu kuželku a bod. V. Hrouda prošel „okolo hřbitovní zdi“ a s mými slovy „zemři až po utkání“ udělal na dvojce 23O bodů a přidal druhý bod. T. Bílek je asi stále ještě myšlenkami na dovolený a se slovy jdi „stále po zelené“ utkání odehrál. P. Šmidlík po prvních deseti hodech se součtem 45 se probudil, přistál z Japonska“ na zem a začal hrát svoji hru a dobře. T. Pavlata, nový hráč v družstvu zapomněl své umění zatím v Praze na Konstruktivě a tak po zápase převzal do opatrování „čurdu“. Po pěti hráčích jsme vedli 3:2 ,ale prohrávali o 48. M. Hrouda odešel hrát s jasnými pokyny – i sto kuželek jsem kolikrát nahrál, hraj za družstvo, za sebe a i za mne – to zvládneš. Při atmosféře za kterou by se nemuseli stydět ani v Dačicích rozhodli dva nepodařené hody a byla by překonána další pětistovka na naší zrekonstruované kuželně. Soupeř, hráč Trnka – druhý měl již odehráno – nestačil náporu a tak výsledek 6:2 pro domácí je zasloužený – ale ta předvedená hra „silné „čtyřky, to je o moje zdraví.

Po utkání, do půl páté, ranních hodin jsme mezi sebou vybrali na plovoucí podlahu, neboť účet po rekonstrukci zeje prázdnotou. Na pořadu DNE jsou dosluhující automaty „BESKO“. Jejich skoro nefunkčnost a zastaralost mi vede k prosbě – naše stránky, jak mi je známo, čte mnoho kuželkářů a funkcionářů – potřebujeme automaty novější z dvoudráhy, elektroniku a tiskárny – sponzor, splátky, rozumná cena. Kuželkářský Bůh na Vás nezapomene a hráči v Tehovci vás velebí již nyní.

pozn. Obec začala stavět MŠ vedle kuželny, odsud nějaký čas s penězi počítat nemůžeme, pouze se žáky.

 

Sobota 9.00 hodin.

Utkání doma družstva „B“. Začínající hráči sehráli třetí utkání své kuželkářské kariéry proti družstvu Vlašimi „A“.

Zatím se dá pochválit jen dobrá morálka, chuť do hry a každé vítězství nad soupeřem. V tomto utkání měl velkou radost z takového bodu R. Musil. O druhý bod v utkání přišel až v závěru J. Chaloupka. Hráči Čekan a Borávek byli v tomto utkání pouze přítomni. Pro radost ze hry, která z hráčů vyzařuje má cenu je trénovat. Utkání skončilo v poledne. Rozbor až pozdě odpoledne.

 

 

Pro hráče obou družstev  -  kuželky musíte milovat a musí bolet, jinak nepoznáte radost ze hry a nezískáte respekt soupeřů ani spoluhráčů!

 

M.Hlaváček

Zpět
Konečná tabulka
2.KLM A 2023/2024
1 Kamenice nad Lipou 32
2 Kdyně 30
3 Červený Kostelec 27
4 Rokycany B 26
5 Kosmonosy 21
6 Bohušovice 21
7 Podbořany 20
8 Lomnice 20
9 Tehovec  20
10 Tábor 19
11 Konstruktiva Praha 16
12 Jičín 12

 

 Konečná tabulka
KP I 2023/2024
1 Sadská B 31
2 Vlašim B 28
3 Poděbrady B 28
4 Kostelec nČL. A 26
5 Kutná Hora B 21
6 Kosmonosy C 19
7 Kolín B 19
8 Příbram B 15
9 Kutná Hora C 12
10 Benešov C 12
11 Tehovec B 9

 

Kostelec n Č.L. A

 

Vyhledávání

© 2008 - 2012 TJ Sokol Tehovec. Všechna práva vyhrazena.